Pizza med blåmuggost, pære og rosmarinolje
En kjempegod pizza med nye smaker og uten den vanlige tomatsausen.
Jeg liker å lage langtidshevet pizzadeig med 1 kg Tellioglu Pizzamel, 1 ts, gjær og 0,5 dl Olivenolje (gjerne Mount Egalo Greek) og ca 7 del kaldt vann. Bland alle igrediensene i en stor bakebolle så du får en litt klissete deig, la den heve i min 10 timer på kjøkkenbenken. Hvis du ikke skal bruke den før dagen etter så "dra og brett" deigen innover noen ganger for å få mer luft inn. Så kan den settes i kjøleskapet.
Lag små posjonsstykker og stek dem lett enten i pizzaovn eller i stekeovnen, gjerne på pizzastein hvis du har.
Når deigen er lettere stekt er det enklere å ha på igrediensene og sette den inn i oven uten å søle eller miste fyllet.
Hell Rosmarinolje i en tynn stråle og strø på Herb&garlic krydder, legg deretter på skiver med mozzarellaost og blåmuggost (vi brukte blå castello i tynne skiver)
Stek pizzaen og når du tar den ut, anrett med tynne skiver av parmaskinke og oppskjørt pære. Kan anbefale å toppe dette med Pærebalsamic
Unn deg en pause og NYT!
God apetitt!