Hvit pizza med sopp og løk
Grunndeig langtidshevet:
1 kg Tegulio Pizzamel
0,5 dl Frantonia Olivenolje
1 ts tørrgjær
ca 7dl kaldt vann
Bland alle igrediensene lett og sett til heving på kjøkkenbenken i ca 8 timer, etterpå kan du gjerne strekke og brette deigen noen ganger før du setter den i kjøleskapet. Da kan du la den stå og bruke litt og litt deig i 3-4 dager.
Kutt opp sopp og løk.
Stek sopp på svak varme til den har "svettet" ut alt vann, tilsett så løk og ca 2 ss med mushroom&sage olje.
Bland 2 ts Tzatzikikrydder med 3dl creme fraiche (du kan også bruke rømme eller gresk youghurt)
Lag runde små pizzaer, blend gjerne inn 1 ts med Wild garlic herb blend når du kjevler (eller bare dytter ut med hendene, da bevarer du luften bedre i deigen og den blir veldig luftig når den stekes)
Forstek de små stykkene i noen minutter.
Deretter smører du tzatsikiblandingen utover pizzaen, har på mozzarellaost og sopp/løk blandingen.
Stekes i ovn eller pizzaovn til osten er smeltet.
Server gjerne med spekepølse, ruccola og topp dette med Harvest Fig balsamic
Unn deg en pause og smak!
Produkter som vi bruker i denne oppskriften er: